Bogács – Szilvásvárad: A gyönyörű Szalajka-völgy természeti ritkaságok gazdag tárháza. Legnevezetesebb látnivalói: Sziklaforrás, Fátyol-vízesés, pisztrángos tavak, szabadtéri állatkert, erdei múzeum.

Bogács – Eger: A történelmi múlt dicső tradíciója és romantikája, a korábbi korszakok épületei, a vár, a bazilika, a templomok, a kovácsoltvas kapuk, a freskók, a múzeum és a könyvtár kincsei éppúgy vonzó programot ajánlanak, mint a környék dombjai, hegyei és völgyei.

Egerszalók: Fürdő, Sófürdő

Miskolc – Diósgyőr: Vár

Miskolc – Tapolca: Csónakázótó, Barlangfürdő

Miskolc – Lillafüred: Vízesés, Palotaszálló, Hámori-tó , Vízesés télen

Bogács – Cserépfalu: A Suba-lyuk barlangban találták meg a Neander-völgyi ősember maradványait. A népi építészet remekei, a három szintes borospincesor egyedülálló.

Bogács – Bükkzsérc: Mindenkinek élményt nyújthat a környék legmagasabb pontjának, az “Ódor-vár”-nak megmászása. Kristálytiszta levegője különösen az asztmatikus jellegű betegségek gyógyítására alkalmas.

Bogács – Szomolya: A vulkáni eredetű kőzetek nem mindennapi kőkultúra kifejlődését eredményezték. A környék sajátos talaja és éghajlata következtében csak itt terem meg a permetezést nem igénylő rövid szárú fekete szomolyai cseresznye. Első írásos emlék a XII. században Ighazas Zumula (Egyházasszomolya néven említi).

Bogács – Noszvaj: Múltja a 13. századig nyúlik vissza a Szent Imre-forrás által táplált tórendszere, tiszta hegyi levegője révén kirándulóhely.

További lehetőségek