szechenyitervInfoblokk3_ERFA_tobbes

A Margaréta Apartmanház „C” kategóriás ifjúsági szállóvá bővítése (ÉMOP-2.2.1-09-2009-0030)

Előzmények: A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) keretén belül ÉMOP-2.2.1-2009 kódszámmal „Kereskedelmi szálláshelyek és szolgáltatások minőségi fejlesztése” tárgyú pályázati felhívást tett közzé, melyre Társaságunk 2009.11.16-án projektjavaslatot nyújtott be.

Pályázatunk az értékelés során megfelelt minden formai és tartalmi kritériumnak, és az elért pontszám alapján támogatásban részesült.

A támogatás mértéke: a projekt elszámolható összköltségének 44,98 %-a.

A támogatás összege: 138.800.440.- forint vissza nem térítendő támogatás.

A projekt leírása:

Projektcél: A Margaréta Apartmanház férőhely-kapacitásának bővítése és turisztikai szolgáltatásainak minőségi fejlesztése, bővítése.

Megvalósítás helye: 3412 Bogács, Széchenyi I. u 23.

A beruházás főbb elemei:
A projekt keretében bővítésre kerülő Margaréta Apartmanház 2004-ben épült. A szálláshely jelenleg 32 fő befogadására alkalmas, amely kapacitás a megvalósuló fejlesztéssel 74 főre bővül. A fejlesztés további eredményeként 100 adagos konyha, étterem és bár szolgálja majd ki a vendégeket, amely jelentősen növeli a szálláshely vonzerejét. A gyermekes családok számára játszó-, illetve pihenőudvar biztosítja a kellemes időtöltést. A gépkocsival érkezőknek 30 férőhelyes parkoló kerül kialakításra. A parkosított hátsókertben grillezésre lesz lehetőség, illetve a kialakításra kerülő wellness részleg és teniszpálya biztosítja a pihenni vágyók szórakozását.

A projekt főbb célkitűzései/jövőbeni eredményei:

  • a projekt keretében 10 új munkahelyet hozunk majd létre;
  • kialakításra kerül 16 új szoba, amely 131%-os kapacitásbővülést jelent (a meglévő 32 férőhely a projekt eredményeképpen 74-re bővül);
  • vendégeink kényelme és a felhőtlen kikapcsolódás biztosítása érdekében kialakításra kerül több új szolgáltatás.

Mindezen célok megvalósításával a projekt hozzájárul a régió turisztikai ágazatának fejlődéséhez.

A projekt előrehaladásának főbb állomásai:

A projekt támogatási szerződése 2010. október 05-én lépett hatályba.

Gondos előkészítés és a kivitelező körültekintő kiválasztása után – a szükséges tervdokumentációk és hatósági engedélyek birtokában – Társaságunk megkötötte a beruházás megvalósítására irányuló építési szerződést, melynek alapján megkezdődött a kivitelezés fázisa.

A beruházás befejezésének tervezett időpontja: 2012. szeptember 06.

A folyamatosan frissülő képgalériában megtekintheti a beruházás főbb állomásait bemutató fotókat.